Com fem les nostres joies a mida

Al nostre taller de joieria artesanal de Marteliè, portem 25 anys fent joies a mà a Barcelona. Treballem amb plata de llei de 925 mil.lèssimes, plata de llei xapada en or y or, segons requereixi el client.

Les pedres precioses i semiprecioses també formen part dels elements amb els que juguem a Marteliè quan dissenyem una joia a mida. Tot depen de la idea i necessitats de cada client perquè, al tractar-se d’un encàrrec, cada peça és única. 

Cada joia feta a mida a Marteliè segueix un d’aquests quatre processos:

1

Idea + Disseny en 3D + Motlle en cera

El client contacta amb Marteliè i ens explica el que necessita. A partir d’aquest moment, ens posem a treballar sobre la idea amb el client i realitzem un dibuix 3D. 

El render o recreació virtual de la joia permet veure com serà la peça i realitzar rectificacions en el disseny fins materialitzar la idea que el client té al seu cap..

Una vegada aconseguit el disseny final, introduïm totes les seves especificacions a una impresora 3D d’alta resolució especialitzada en joieria. La impresora produeix una peça en cera ajustada amb precisió mil.limètrica al que ha dibuixat el joier.

2

Idea + Peça en metall

Hi ha algunes peces que les fem directament en metall, sense un disseny previ en 3D. Totes les peces de la col.lecció Marteliè es fan mitjançant aquest procés. 

El disseny determina la forma de creació de la joia. Algunes vegades recorrim a la serra per donar forma a la peça sobre una planxa de metall, és el que es coneix com calar una silueta. Altres vegades treballem sobre fil fins donar amb la forma idònia. I en moltes ocasions, combinem varies tècniques per aconseguir un determinat efecte en la joia. Per exemple, en la creació de les arracades Lluna Marteliè, es combinen el calat de silueta amb el fil i martelejat.

Les peces fetes directament en metall, tenen el toc artesanal de las peces fetes 100% a mà. 

3

Idea + Motlle en cera

En algunes ocasions, i depenent de com sigui la idea del client, optem per fer directament el motlle en cera, sense impressió en 3D. 

En aquests casos treballem el motlle a mà. Utilitzem dos tipus de cera, una dura a la que donem forma amb una serra, llima i lija; i una altra tova que ens permet jugar més amb la superfície per aconseguir la forma i detalls desitjats. 

Una vegada tenim el motlle de cera, es segueixen les mateixes passes que en les joies fetes amb un disseny previ en 3D: microfusió, cocció, fundición i acabat final.

Al tractar-se d’un procés artesanal, cada joia té la seva propia personalitat.

4

Reproducció de peça

Tenim bastants clients que volen reproduir joies antigues de la familia o fer una còpia d’una arracada que han perdut i necessiten la parella per tornar a lluir-los. 

En aquests casos el client ens entrega la peça i la utilitzem per fer un motlle de cautxú o silicona per vulcanització (pressió i temperatura). La joia queda tancada a l’interior i es llibera amb un bisturí.

Una vegada tenim el motlle buit, es repeteix el procés explicat anteriorment: microfusió, cocció, fundició i acabat final.

Treballs realitzats

Contacte i Pressupost sense compromís

    Estic d'acord amb la política de privacitat i els termes i condicions de venda

    He llegit i accepto rebre publicitat o informació promocional de MARTELIÈ

    Carrer de Bòria 23, 08003 Barcelona +34 931 87 53 73

    Marteliè és una joieria artesana que realitza joies a mida en el seu taller de Barcelona. Les seves peces són creades per artesans amb 25 anys d’experiència